ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ//

Ξέχνα την επιτυχία για να τη βρεις

9 tips που κάνουν την επιτυχία παράπλευρο όφελος.


Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Γιατί είναι σημαντικό να καλλιεργήσεις τις δεξιότητές σου.
-Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάς να είσαι ευτυχισμένος.


Η ιδέα της επιτυχίας είναι κάτι που έρχεται ξανά και ξανά εμπρός μου λες και το κάνει επίτηδες επειδή ξέρει ότι με εκνευρίζει και δεν τη συμπαθώ. Γνωρίζω ότι οι περισσότεροι πιστεύουν στην επιτυχία, ότι αναζητούν στρατηγικές επιτυχίας, ότι επιδιώκουν την επιτυχία αλλά προσωπικά ανήκω στη μειονότητα που δεν πιστεύω ότι υπάρχουν κόλπα και τεχνικές επιτυχίας, ούτε την επιδιώκω. Όλα αυτά που αναφέρονται ως τεχνικές, μέθοδοι και κόλπα επιτυχίας αν τα κοιτάξεις πιο προσεκτικά – στο βαθμό που εκείνος που τα έγραψε ξέρει τι λέει – είναι συγκεκαλυμμένοι τρόποι για να βοηθήσεις τον εαυτό σου να αναπτύξει δεξιότητες. Η επιτυχία είναι παράπλευρο όφελος της ανάπτυξης δεξιοτήτων. Αν κάνεις κάτι καλά και αν αυτό που κάνεις είναι χρήσιμο για τον υπόλοιπο κόσμο, τότε η “επιτυχία” και τα χρήματα δεν μπορούν παρά να ακολουθήσουν. Οπότε η ξεκάθαρη εισήγησή μου, είναι η εξής: “Ξέχνα την επιτυχία. Κυνήγα τις δεξιότητες.”

Η επιτυχία είναι παράπλευρο όφελος της ανάπτυξης δεξιοτήτων.

Από την άλλη μεριά βέβαια, γνωρίζω ότι προτιμάς συγκεκριμένες συμβουλές και όχι αφιλοσόφητους φιλοσοφικούς προβληματισμούς, οπότε για να είμαστε όλοι χαρούμενοι, ακολουθούν στα χνάρια των προαναφερθέντων σκέψεων, μερικές ιδέες που θα σε φέρουν πιο κοντά στην επιτυχία ενώ την ίδια στιγμή θα την αγνοείς επιδεικτικά.

1.Ασχολήσου με την ανάπτυξη δεξιοτήτων. Μόνο.

2.Βρες τι είναι χρήσιμο και κάνε το καλά.

3.Πέσε κάτω 100 φορές αλλά φρόντισε να έχεις λάβει 100 μαθήματα.

4.Σαφήνεια όχι αυτοπεποίθηση. Η αυτοπεποίθηση είναι φθηνό υποκατάστατο της σαφήνειας και της ικανότητας να βλέπεις καθαρά.

5.Μάθε να κάνεις εκείνο που πρέπει να γίνει και να είσαι με εκείνον που πρέπει να είσαι είτε σου αρέσει είτε όχι.

6.Ασχολήσου με το να είσαι χαρούμενος.

7.Να έχεις ακεραιότητα και να εμπνέεις εμπιστοσύνη.

8.Εστίασε σε κάτι έξω από σένα και αφιέρωσε τη ζωή σου σε αυτό. Όλοι οι μεγάλοι κοίταζαν τη ζωή έχοντας ξεχάσει την ερώτηση: “Τι υπάρχει εδώ για μένα;”

9.Σταμάτα να σκέφτεσαι αν είσαι πετυχημένος ή όχι. Κάνε απλά το καλύτερο που μπορείς. Αν το καλύτερο που μπορείς είναι αρκετό, οι άλλοι θα σε ανακηρύξουν επιτυχημένο. Αν δεν είναι αρκετό δεν πειράζει γιατί τουλάχιστον εσύ θα είσαι χαρούμενος.

Αρχική δημοσίευση από τον Κωνσταντίνο Καρυπίδη στο epixeiro.gr.

Διάβασε ακόμα:

Αναζήτησε Τη Δική Σου Επιτυχία Για Να Ζήσεις Το «Ταξίδι» Που Επιθυμείς

Επιτυχία. Mε Ποιο Τίμημα;

Ίσως σε ενδιαφέρει…

ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ//

Αποτελεσματική ηγεσία = επιτυχία

ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ//

Τα οφέλη των personal coaching προγραμμάτων και του αποτελεσματικού coach

ΠΡΟΣΩΠΑ//

Γιώργος Παπαδόπουλος – Κυπραίος: «Τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή»

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης