ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Το Λάθος Δεν Είναι Πάντα Δικό Σου

Η μικρή αλλά σημαντική συμβουλή της εβδομάδας από την Agapi Stassinopoulos και το Thrive.

Κάποιες φορές στην ζωή μας λοξοδρομούμε, παίρνουμε την λάθος πορεία, αντιμετωπίζουμε εμπόδια και δυσκολίες και ξεχνάμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Κάθε εβδομάδα το Thrive και η Agapi Stassinopoulos, η γκουρού του διαλογισμού, σου προτείνουν μικρά βήματα μέσα από απλές συμβουλές που θα σε κάνουν να ανακαλύψεις και να αγαπήσεις τον εαυτό σου περισσότερο, να βελτιώσεις την ζωή σου και να την γεμίσεις με νόημα, γαλήνη και ευτυχία. 


Συμβουλή #6: Το Λάθος Δεν Είναι Πάντα Δικό Σου

Πολλές φορές εύχεσαι να είχες ένα μαγικό ραβδάκι για να μπορείς να τα διορθώσεις όλα. Όλα όσα σε στενοχωρούν και σε κάνουν να χάνεις την εμπιστοσύνη που έχεις στον εαυτό σου. Μία κακή συμπεριφορά, μία λάθος απόφαση, μία αποτυχία. Όποιο λάθος κάνουν όχι μόνο οι γύρω σου, αλλά και εσύ ο ίδιος. Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι ότι δεν ευθύνεσαι εσύ για όλα;

Όλα όσα συμβαίνουν στην ζωή σου είναι ευκαιρίες για να μάθεις περισσότερα και να γίνεις καλύτερος.

Δεν φταις εσύ για παράδειγμα που χώρισαν οι γονείς σου. Ούτε γιατί μια σχέση σου οδηγήθηκε στην αποτυχία. Το λάθος δεν είναι πάντα δικό σου, γι΄αυτό είναι καιρός να σταματήσεις να κατηγορείς τον εαυτό σου για ότι συμβαίνει στην ζωή σου.

Όλα όσα συμβαίνουν στην ζωή σου είναι ευκαιρίες για να μάθεις περισσότερα και να γίνεις καλύτερος. Όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα θέλεις, διώξε τις ενοχές και προχώρα μπροστά. Κάνε μία ανασκόπηση και σκέψου τι πρέπει να βελτιώσεις. Μην αφήνεις μία αποτυχία ή μία απογοήτευση να σου κόψει τα φτερά και να σε κάνει να αισθάνεσαι λίγος ή ανεπαρκής.

Το λάθος δεν είναι πάντα δικό σου. Έχεις όλα τα εφόδια για να συνεχίσεις. Γι΄αυτό άρχισε να σκέφτεσαι τι σου ταιριάζει, τι θέλεις να κάνεις και τι λειτουργεί σε εσένα είτε αυτό αφορά στην προσωπική σου ζωή είτε στην επαγγελματική.

Credit: Στέφανος Παπαδόπουλος


Ανακάλυψε περισσότερους τρόπους για να έρθεις πιο κοντά στην ευεξία στο βιβλίο “Καλημέρα Χαρά” της Agapi Stassinopoulos. Βρες εδώ όλα τα μικρά βήματα και τις απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την ζωή σου καλύτερη. 

Ίσως σε ενδιαφέρει…

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Βρες Την (Χαμένη) Αυτοπεποίθησή Σου

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Πάρε Τον Χρόνο Σου

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Άνοιξε Την Καρδιά Σου

Εγγραφή στο Thrive Newsletter

Thrive Global
Μην επιτρέπεις ποτέ το μέλλον να σε προβληματίζει. Θα το αντιμετωπίσεις, αν πρέπει, με τα ίδια όπλα της λογικής που σε εξοπλίζουν σήμερα εναντίον του παρόντος.

- Μαρκος Αυρηλιος

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης