ΠΡΟΣΩΠΑ//

Mack McLarty: «Δεν Πρέπει Να Ξεχνάς Ποτέ Πώς Είναι Να Είσαι Στην Άλλη Πλευρά Του Τραπεζιού»

Ο πρόεδρος της αμερικανικής συμβουλευτικής εταιρείας ΜcLarty Associates, αποκαλύπτει στο Thrive τα μυστικά της ευεξίας του.

Κάποιες φορές οι πιο ωραίες απαντήσεις προκύπτουν από τις πιο απλές ερωτήσεις. Ακόμα και όταν έχεις την δυνατότητα να ρωτήσεις μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα άτομα του κόσμου και της Ελλάδας για τη ζωή τους. Το ερωτηματολόγιο του Thrive Global ρίχνει μία ματιά στις ζωές επιτυχημένων ανθρώπων που αξίζει να γνωρίσεις.

Thrive Global: Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν ξυπνάς;

Mack McLarty: Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου για την ημέρα που μόλις ξεκίνησε. Με το που σηκώνομαι από το κρεβάτι μου, ξεκινάω την ημέρα μου με έναν δυνατό καφέ και διαβάζοντας εφημερίδα. Αυτό το κάνω κάθε ημέρα και μάλιστα κρατάω σημειώσεις. Αφού τελειώσω, την αφήνω στην γυναίκα μου, που σηκώνεται πιο μετά από εμένα. Μας αρέσει πολύ να σχολιάζουμε και να συζητάμε τα γεγονότα στο τέλος της ημέρας.

TG: Τι σου δίνει ενέργεια;

MM: Καταρχάς το να είμαι με ευχάριστα άτομα που πραγματικά συμπαθώ και σέβομαι. Το να σκέφτομαι πώς μπορώ να κάνω την διαφορά κάθε στιγμή. Πώς μπορώ να συνεργάζομαι με τους γύρω μου, να δημιουργούμε μαζί και να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη – είτε αυτό αφορά στη συμβουλευτική μας εταιρία, την οικογενειακή επιχείρηση, είτε στις διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις με τις οποίες ασχολούμαι.

TG: Ποιο είναι το μυστικό που σε βοηθά να ανταπεξέρχεσαι στις απαιτήσεις της καθημερινότητας;

MM: Θυμάμαι τα λόγια ενός παλιού φίλου τραπεζίτη, του Darwin Hendrix, ο οποίος μου είχε πει μην ξεχάσεις ποτέ πώς είναι να είσαι στην άλλη πλευρά του τραπεζιού.

TG: Τι σχέση έχεις με το κινητό σου; Κοιμάσαι μαζί του;

MM: Όχι. Δεν αποτελεί μέλος της οικογένειάς μου.

TG: Πώς τα πας με τα email;

MM: Τα email είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος να επικοινωνούν οι άνθρωποι μεταξύ τους, είτε εσωτερικά στο πλαίσιο μίας επιχείρησης, είτε εξωτερικά. Όταν γράφω ένα email προσπαθώ να βάζω τις σκέψεις μου σε τάξη, γι΄αυτό προσπαθώ να είμαι πολύ προσεκτικός. Θα είμαι ειλικρινής – έχω πολλή βοήθεια αναφορικά με τη διαχείρισή τους, ωστόσο θεωρώ ότι η προσωπική απάντηση σε βοηθάει να διατηρείς και να ενδυναμώνεις τις σχέσεις σου – ακόμα και μέσω email.

TG: Πες μας μία φράση που αγαπάς και σου δίνει δύναμη ή σε ηρεμεί.

MM: Έχω δύο: η πρώτη είναι του John F. Kennedy: “η αλλαγή είναι νόμος της ζωής και εκείνοι που κοιτάζουν μόνο το παρελθόν ή το παρόν, είναι σίγουρο ότι θα χάσουν το μέλλον”. Η δεύτερη του John Wesley: “πρέπει να είμαστε πολύ αυστηροί στον τρόπο με τον οποίο κρίνουμε τον εαυτό μας και πολύ ευγενικοί στον τρόπο που κρίνουμε τους άλλους”. 

Διάβασε ακόμα:

Πότε Και Γιατί Η Πρόεδρος Της L’Oréal Κάνει Διάλειμμα Από Τη Δουλειά Και Την Τεχνολογία

Άαρον Σάνσεζ: «Φροντίζω Τον Εαυτό Μου Και Λειτουργώ Ως Πρότυπο Για Την Ομάδα Μου» 

Ίσως σε ενδιαφέρει…

ΠΡΟΣΩΠΑ//

Tony Robbins: «Η Απάντηση Στον Θυμό Και Τον Φόβο Είναι Η Ευγνωμοσύνη»

ΠΡΟΣΩΠΑ//

Ο Ειδικός Σε Θέματα Ανθρώπινης Συμπεριφοράς Εξηγεί Γιατί Ο Ύπνος Πρέπει Να Είναι Προτεραιότητά Σου

ΠΡΟΣΩΠΑ//

Η Πρώην Αντιπρόεδρος Της Nike Σε Συμβουλεύει Πώς Θα Βρεις Ξανά Τη Συγκέντρωσή Σου

Εγγραφή στο Thrive Newsletter

Thrive Global
Μην επιτρέπεις ποτέ το μέλλον να σε προβληματίζει. Θα το αντιμετωπίσεις, αν πρέπει, με τα ίδια όπλα της λογικής που σε εξοπλίζουν σήμερα εναντίον του παρόντος.

- Μαρκος Αυρηλιος

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης