ΕΥΕΞΙΑ//

Κάνε Τη Ζωή Σου… Ποδήλατο

Τι μπορεί να σε διδάξει μια βόλτα με το ποδήλατο για την αληθινή ζωή.

Το έχεις σκεφτεί ποτέ; Ότι η ζωή σου μπορεί να μοιάζει όπως ακριβώς με μια βόλτα με το ποδήλατο; Πολύ περισσότερο αν τη δεις ακριβώς από αυτή τη σκοπιά, ίσως αλλάξει και ο τρόπος που βλέπεις τα πράγματα γενικότερα και τελικά καταφέρεις να πετύχεις όλα όσα ονειρεύεσαι. Τι χρειάζεται όμως να κάνεις για να απολαύσεις μια διαδρομή με το ποδήλατο; Και πώς όλα αυτά μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμα και στην αληθινή ζωή;

Βρες τις ισορροπίες σου

Όπως ακριβώς κάνεις όταν είσαι πάνω στο ποδήλατο, κάπως έτσι χρειάζεται να είσαι και στη ζωή σου. Πρέπει να ισορροπείς, γιατί αλλιώς θα πέσεις. Βρες τις ισορροπίες σου, αλλιώς δεν θα μπορέσεις να ξεκινήσεις τη διαδρομή σου. Θα πέφτεις και θα σηκώνεσαι συνεχώς. Θα καθυστερήσεις και δεν θα χαρείς τη βόλτα σου.

Μοιράσου με τους κατάλληλους ανθρώπους τη βόλτα σου

Βρες παρέα για την ποδηλατάδα σου. Θα ευχαριστηθείς περισσότερο τη βόλτα. Θα μοιραστείς τη χαρά της διαδρομής. Θα έχεις όμως και κάποιον να σε βοηθήσει σε ό,τι χρειαστείς και έτσι θα αισθάνεσαι μεγαλύτερη ασφάλεια. Έτσι και στη ζωή. Βρες ανθρώπους που θα είναι δίπλα σου και θα μοιραστείτε τις εμπειρίες της «βόλτας». Άνθρωποι που ταιριάζεις, που μπορείς να στηριχτείς σε αυτούς και στους οποίους μπορείς να δώσεις και να πάρεις.

Μη μένεις σταματημένος. Κινήσου!

Είσαι πάνω στο ποδήλατο; Κινήσου! Αν μείνεις στάσιμος δεν θα πας πουθενά, δεν θα δεις τίποτα, δεν θα υπάρξει βόλτα. Έτσι και στη ζωή. Αν δεν κινηθείς, δεν θα προχωρήσεις, δεν θα πας παρακάτω, δεν θα εξελιχθείς, δεν θα απολαύσεις τη διαδρομή της ζωής. Δεν θα δεις κάτι καινούριο, δεν θα έχεις νέες επιλογές, δεν θα βιώσεις καινούργιες εμπειρίες.

Όπως ακριβώς κάνεις όταν είσαι πάνω στο ποδήλατο, κάπως έτσι χρειάζεται να είσαι και στη ζωή. Πρέπει να ισορροπείς, γιατί αλλιώς θα πέσεις.

Βάλε στόχο

Ωραία. Έχει μάθει να ισορροπείς στο ποδήλατο, κινείσαι, έχεις παρέα. Ξεκίνα τη βόλτα σου λοιπόν. Επίλεξε διαδρομή. Βάλε ένα στόχο, ως που θα φτάσεις με το ποδήλατο, σε ποια διαδρομή θα κινηθείς. Έτσι και στη ζωή. Επίλεξε στόχους. Πάρε αποφάσεις. Ανάλαβε δράση. Σχεδίασε βήμα- βήμα τη διαδρομή που χρειάζεται να ακολουθήσεις για να εκπληρώσεις το στόχο σου και βάλε σκοπό να πραγματοποιήσεις τα όνειρα σου.

Μην κοιτάς πίσω. Κοίτα μπροστά!

Είσαι πάνω στο ποδήλατο λοιπόν. Μην κοιτάς πίσω γιατί θα πέσεις. Κάνε απλώς μια στάση και κοίτα πίσω για πολύ λίγο, μόνο για να ξαναθυμηθείς την όμορφη διαδρομή ή να αποφύγεις πιθανούς κινδύνους. Για να δεις ότι τα κατάφερες και έφτασες ως αυτό το σημείο παρά τις δυσκολίες της διαδρομής και ότι έχεις δυνάμεις για να συνεχίσεις.

Έτσι και στη ζωή. Μην κοιτάς πίσω. Μην αναμασάς τα ίδια και τα ίδια. Μην κολλάς στο παρελθόν και μην το κάνεις τροχοπέδη για το μέλλον. Κοίτα μπροστά. Μόνο θυμήσου, ποιες ικανότητες σου στο χθες ήταν αυτές που σε βοήθησαν και ξεπέρασες τα εμπόδια κι έφτασες ως εδώ;

Πάρε εφόδια

Στο ποδήλατό σου έβαλες εφόδια για τη διαδρομή; Πήρες τον κατάλληλο εξοπλισμό για τη μεγάλη βόλτα που ξεκίνησες; Έτσι και στη ζωή. Φρόντισε να έχεις ή να αποκτήσεις τα κατάλληλα εφόδια για τη βόλτα της ζωής σου (παιδεία, αγάπη, ευγένεια, αυτοεκτίμηση, πάθος, ψυχική ανθεκτικότητα, ενσυναίσθηση, υπομονή κλπ.), ώστε να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες της και να φτάσεις εκεί που θέλεις.

Απόλαυσε τη βόλτα

Είσαι πάνω στο ποδήλατο και προχωράς; Απόλαυσε τη διαδρομή. Τραγούδα και κόψε λουλούδια, με τα πιο έντονα χρώματα, κοίτα τον ήλιο και χαμογέλα. Ανέβασε ταχύτητα και κάνε πετάλι. Στις ανηφόρες μην κατέβεις από το ποδήλατο. Βάλε δύναμη και συνέχισε. Γιατί εκεί, στο τέλος της ανηφόρας, θα δεις την πιο ωραία θέα, την πιο ωραία ανατολή, την πιο μεγάλη καταπράσινη πεδιάδα που σε περιμένει για να την επισκεφθείς. Πάρε βαθιά ανάσα και συνέχισε.

Διάβασε ακόμα:

Το Internet Μας Κάνει Πιο Μοναχικούς;

Αποτυχία: Πώς Να Τη Διαχειριστείς

Ίσως σε ενδιαφέρει…

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Μια Ψυχολόγος Σου Μαθαίνει 4 Τρόπους Για Να Γιορτάζεις Τη Ζωή Σου Καθημερινά

ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ//

7 Σημάδια Που Δείχνουν Ότι Είσαι Επιτυχημένος Ακόμα Και Αν Εσύ Δεν Το Καταλαβαίνεις

ΕΥΕΞΙΑ//

Η επιστήμη σου δείχνει 9 τρόπους να μειώσεις το στρες

Εγγραφή στο Thrive Newsletter

Thrive Global
Μην επιτρέπεις ποτέ το μέλλον να σε προβληματίζει. Θα το αντιμετωπίσεις, αν πρέπει, με τα ίδια όπλα της λογικής που σε εξοπλίζουν σήμερα εναντίον του παρόντος.

- Μαρκος Αυρηλιος

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης