ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Γίνε Σύμμαχος Του Εαυτού Σου

Η μικρή αλλά σημαντική συμβουλή της εβδομάδας από την Agapi Stassinopoulos και το Thrive.

Κάποιες φορές στην ζωή μας λοξοδρομούμε, παίρνουμε την λάθος πορεία, αντιμετωπίζουμε εμπόδια και δυσκολίες και ξεχνάμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Κάθε εβδομάδα το Thrive και η Agapi Stassinopoulos, η γκουρού του διαλογισμού, σου προτείνουν μικρά βήματα μέσα από απλές συμβουλές που θα σε κάνουν να ανακαλύψεις και να αγαπήσεις τον εαυτό σου περισσότερο, να βελτιώσεις την ζωή σου και να την γεμίσεις με νόημα, γαλήνη και ευτυχία.


Συμβουλή #14: Γίνε Σύμμαχος Του Εαυτού Σου

Ξέρεις ότι ο μεγαλύτερος εχθρός του εαυτού σου είσαι εσύ ο ίδιος; Ότι κάποιες φορές είσαι τόσο εγωιστής που αρνείσαι να ακούσεις την γνώμη των άλλων και νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα και ότι έχεις πάντα δίκιο, με αποτέλεσμα να κάνεις λάθος επιλογές; Ξέρεις ότι μπορεί εσύ ο ίδιος στέκεσαι εμπόδιο στην πρόοδο και την εξέλιξή σου, γιατί βάζεις συνεχώς τρικλοποδιές στον εαυτό σου; 

Κάθε εμπόδιο που βρίσκεται στον δρόμο σου αποτελεί μία ευκαιρία για να γίνεις καλύτερος και να ξεπεράσεις τις δυνάμεις σου.

Μπορεί να μην το συνειδητοποιείς, αλλά η έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό και τις δυνάμεις σου, σε μετατρέπει αυτόματα σε εχθρό του εαυτού σου – τη στιγμή που θα έπρεπε να είσαι σύμμαχός του. Τη στιγμή που θα έπρεπε να έχεις εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και εσένα τον ίδιο, να βάζεις στόχους και να πιστεύεις ότι θα τους πραγματοποιήσεις, να προχωράς μπροστά, να έχεις κίνητρο, να μην φοβάσαι να δοκιμάζεις καινούργια πράγματα. Να μην υποτιμάς τις ικανότητές σου, να προσπερνάς τα εμπόδια που εμφανίζονται μπροστά σου και να μην τα παρατάς. Με άλλα λόγια: να είσαι σύμμαχος του εαυτού σου. 

Αν θεωρείς ότι αυτό είναι αδύνατο, τα παρακάτω βήματα θα σε βοηθήσουν να τα καταφέρεις:

1.Την επόμενη φορά που θα αντιμετωπίσεις μία πρόκληση δες την σαν κάτι θετικό. Προσπάθησε να δεις το ποτήρι μισογεμάτο – όχι μισοάδειο όπως μπορεί να έκανες μέχρι σήμερα. 

2. Μετάτρεψε την αβεβαιότητά σου σε πίστη για τις δυνάμεις και τις ικανότητές σου. Γίνε σύμμαχος του εαυτού σου. Αν εξακολουθείς να δυσκολεύεσαι, ζήτησε την υποστήριξη ενός φίλου σου για να σου τονώσει το ηθικό. 

3. Θυμήσου ότι κάθε εμπόδιο που βρίσκεται στον δρόμο σου αποτελεί μία ευκαιρία για να γίνεις καλύτερος και να ξεπεράσεις τις δυνάμεις σου. Γι΄αυτό έχε εμπιστοσύνη σε εσένα. Και πίστεψέ με, θα τα καταφέρεις. 

Credit: Στέφανος Παπαδόπουλος

Ανακάλυψε περισσότερους τρόπους για να έρθεις πιο κοντά στην ευεξία στο βιβλίο “Καλημέρα Χαρά” της Agapi Stassinopoulos. Βρες εδώ όλα τα μικρά βήματα και τις απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την ζωή σου καλύτερη. 


Ίσως σε ενδιαφέρει…

ΕΥΕΞΙΑ//

Η Υγεία Σου Έχει Προτεραιότητα

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Αγάπησε Τον Εαυτό Σου

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Άνοιξε Την Καρδιά Σου

Εγγραφή στο Thrive Newsletter

Thrive Global
Μην επιτρέπεις ποτέ το μέλλον να σε προβληματίζει. Θα το αντιμετωπίσεις, αν πρέπει, με τα ίδια όπλα της λογικής που σε εξοπλίζουν σήμερα εναντίον του παρόντος.

- Μαρκος Αυρηλιος

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης