ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Διαχειρίσου Την Ενέργειά Σου

Η μικρή αλλά σημαντική συμβουλή της εβδομάδας από την Agapi Stassinopoulos και το Thrive.

Κάποιες φορές στην ζωή μας λοξοδρομούμε, παίρνουμε την λάθος πορεία, αντιμετωπίζουμε εμπόδια και δυσκολίες και ξεχνάμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Κάθε εβδομάδα το Thrive και η Agapi Stassinopoulos, η γκουρού του διαλογισμού, σου προτείνουν μικρά βήματα μέσα από απλές συμβουλές που θα σε κάνουν να ανακαλύψεις και να αγαπήσεις τον εαυτό σου περισσότερο, να βελτιώσεις την ζωή σου και να την γεμίσεις με νόημα, γαλήνη και ευτυχία.


Συμβουλή #17: Διαχειρίσου Την Ενέργειά Σου

Κάθε ημέρα συμβαίνουν εκατοντάδες πράγματα. Στη ζωή σου, την ζωή των ανθρώπων που συναναστρέφεσαι, στον κόσμο. Ατέλειωτα γεγονότα τραβούν την προσοχή σου δεξιά και αριστερά με αποτέλεσμα να νιώθεις ένα άγχος. Επιπλέον πιέζεσαι να βρεις την επαγγελματική και προσωπική σου ισορροπία έτσι ώστε να είσαι χαρούμενος και να σε γεμίζει η καθημερινότητά σου. 

Σκέψου λίγο. Ξυπνάς και έχεις να κάνεις ένα σωρό πράγματα: να στείλεις email, να προλάβεις προθεσμίες, να ετοιμάσεις λίστες με υποχρεώσεις. Αποτέλεσμα; Άγχος, κούραση, εξουθένωση. Μέσα σε όλα αυτά που συμβαίνουν πώς μπορείς να βρεις την ισορροπία μέσα σου, αλλά και το σημείο στο οποίο θα σταματήσεις να αναλώνεσαι για τους άλλους; 

Η λύση είναι πολύ απλή. Μάθε να διαχειρίζεσαι την ενέργειά σου. Βάλε τον εαυτό σου σε προτεραιότητα – αυτό είναι το κλειδί της ισορροπίας σου. Όταν οι αμέτρητες υποχρεώσεις σε κατακλύζουν, ο οργανισμός σου φθείρεται και εσύ δυσκολεύεσαι να πάρεις αποφάσεις. Κάνε διάλειμμα, φρόντισε τον εαυτό σου και μην αναλαμβάνεις περισσότερα από όσα μπορείς.

Άρχισε με 3 μικρά βήματα για να διαχειριστείς την ενέργειά σου:

1.Σκέψου ποιες συνήθειες και ποιες αρχές σου είναι αδιαπραγμάτευτες για να διατηρήσεις την ενέργειά σου.

2.Ξεκαθάρισε τι θέλεις εσύ και τι οι άλλοι και σκέψου πώς μπορείς να βάλεις όρια στους άλλους. 

3.Σκέψου πώς μπορείς να γεμίσεις ξανά τις αποθήκες ενέργειάς σου και με ποιους τρόπους. 

 

Credit: Στέφανος Παπαδόπουλος


Ανακάλυψε περισσότερους τρόπους για να έρθεις πιο κοντά στην ευεξία στο βιβλίο “Καλημέρα Χαρά” της Agapi Stassinopoulos. Βρες εδώ όλα τα μικρά βήματα και τις απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την ζωή σου καλύτερη. 

Ίσως σε ενδιαφέρει…

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Μάθε Να Επιλέγεις Τον Καλό Σου Εαυτό

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Μάθε Ποια Είναι Η Κινητήρια Δύναμη Σου

ΣΚΟΠΟΣ//

Τα 4 Βήματα Που Θα Σε Φέρουν Πιο Κοντά Στον Σκοπό Της Ζωής Σου

Εγγραφή στο Thrive Newsletter

Thrive Global
Μην επιτρέπεις ποτέ το μέλλον να σε προβληματίζει. Θα το αντιμετωπίσεις, αν πρέπει, με τα ίδια όπλα της λογικής που σε εξοπλίζουν σήμερα εναντίον του παρόντος.

- Μαρκος Αυρηλιος

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης