ΣΚΟΠΟΣ//

Ακολούθησε Τον Δρόμο Της Προσφοράς

Η μικρή αλλά σημαντική συμβουλή της εβδομάδας από την Agapi Stassinopoulos και το Thrive.

Κάποιες φορές στην ζωή μας λοξοδρομούμε, παίρνουμε την λάθος πορεία, αντιμετωπίζουμε εμπόδια και δυσκολίες και ξεχνάμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Κάθε εβδομάδα το Thrive και η Agapi Stassinopoulos, η γκουρού του διαλογισμού, σου προτείνουν μικρά βήματα μέσα από απλές συμβουλές που θα σε κάνουν να ανακαλύψεις και να αγαπήσεις τον εαυτό σου περισσότερο, να βελτιώσεις την ζωή σου και να την γεμίσεις με νόημα, γαλήνη και ευτυχία.


Συμβουλή #28: Ακολούθησε Τον Δρόμο Της Προσφοράς 

Σήμερα το βράδυ, πριν πέσεις για ύπνο, σκέψου για ένα λεπτό πώς ήταν η ημέρα σου. Ήσουν ευγενικός, δοτικός ή γενναιόδωρος; Βοήθησες κάποιον που χρειαζόταν βοήθεια; Έδωσες μία συμβουλή σε έναν φίλο σου; Έκανες μία φιλοφρόνηση στον διπλανό σου; Χαμογέλασες; Είπες «ευχαριστώ»; Έδωσες οδηγίες σε έναν άγνωστο που είχε χαθεί; Καθημερινά, έχεις αμέτρητες ευκαιρίες να προσφέρεις – και όχι απαραίτητα υλικά αγαθά. Η αυθόρμητη προσφορά δεν προγραμματίζεται και δεν προσχεδιάζεται. Αντίθετα, λειτουργεί σαν άμεση ανταπόκριση. Δηλαδή, βλέπεις την ανάγκη κάποιου και τον βοηθάς.  

Η προσφορά γεμίζει τη ζωή σου και σε πλημμυρίζει πρωτόγνωρα συναισθήματα. Σε βοηθάει να κοιτάξεις μέσα σου, να γνωρίσεις και να εξωτερικεύσεις την καλύτερη πλευρά του εαυτού σου. Σε βοηθάει να ταυτιστείς και να συνδεθείς με τους συνανθρώπους σου. Γι’ αυτό ακολούθησε τον δρόμο της χωρίς να περιμένεις ανταπόδοση ή κέρδος. 

Τα βήματα που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν να ακολουθήσεις τον δρόμο της προσφοράς:

1.Κατά τη διάρκεια μίας εβδομάδας, βρες αφορμές να προσφέρεις την βοήθειά σου σε όποιον τη χρειάζεται. Αντί να σκέφτεσαι «τι έχω να κερδίσω», σκέψου «τι μπορώ να δώσω». Μετά το τέλος της εβδομάδας, προσπάθησε να θυμηθείς ό,τι συναίσθημα ένιωσες μετά από κάθε καλή σου πράξη.

2. Μην αρνείσαι τη βοήθεια που σου προσφέρουν. Να είσαι δεκτικός με τους γύρω σου και να μην απορρίπτεις τίποτα – ακόμα και αν πρόκειται απλά για ένα κομπλιμέντο. Μάθε να δέχεσαι και να λες «ευχαριστώ».

3. Τώρα σκέψου πόσα σου προσφέρει απλόχερα η ζωή. Έχεις την υγεία σου, την οικογένειά σου, ανθρώπους που σε αγαπάνε και αγαπάς. Έχεις μία δουλειά που σε γεμίζει. Θέλεις κάτι άλλο; 

4.  Να θυμάσαι ότι η ζωή πάντα σου ανταποδίδει αυτά που προσφέρεις και ότι η προσφορά είναι ο σύντομος δρόμος προς την ευτυχία. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να τον ακολουθήσεις. 

Η προσφορά γεμίζει τη ζωή σου και σε πλημμυρίζει πρωτόγνωρα συναισθήματα. Σε βοηθάει να κοιτάξεις μέσα σου, να γνωρίσεις και να εξωτερικεύσεις την καλύτερη πλευρά του εαυτού σου.

Credit: Στέφανος Παπαδόπουλος


Ανακάλυψε περισσότερους τρόπους για να έρθεις πιο κοντά στην ευεξία στο βιβλίο “Καλημέρα Χαρά” της Agapi Stassinopoulos. Βρες εδώ όλα τα μικρά βήματα και τις απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την ζωή σου καλύτερη. 

Ίσως σε ενδιαφέρει…

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Καλλιέργησε Την Οικειότητα Και Γίνε Πιο Φιλικός Με Τους Γύρω Σου

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Καλλιέργησε Την Ευγνωμοσύνη Σου

ΣΚΟΠΟΣ//

Μάθε Να Κάνεις Το «Εγώ», «Εμείς»

Εγγραφή στο Thrive Newsletter

Thrive Global
Μην επιτρέπεις ποτέ το μέλλον να σε προβληματίζει. Θα το αντιμετωπίσεις, αν πρέπει, με τα ίδια όπλα της λογικής που σε εξοπλίζουν σήμερα εναντίον του παρόντος.

- Μαρκος Αυρηλιος

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης