ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ//

5 πράγματα που θα πρέπει να σταματήσεις για να έχεις μεγαλύτερη επιτυχία

Αν και είναι αλήθεια ότι η επιμονή είναι απαραίτητη για την επιτυχία, υπάρχουν φορές που το να σταματήσεις να κάνεις κάτι είναι, τελικά, πιο αποτελεσματικό.


Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Γιατί πρέπει να βγάλεις τα «ναι» από το λεξιλόγιό σου.
-Γιατί πρέπει να σταματήσεις να αναβάλεις.


Το να ξέρεις πότε πρέπει να τα παρατήσεις είναι μια δεξιότητα που μπορείς να μάθεις, όπως αναφέρει ο συγγραφέας Travis Bradberry στο Forbes. Και ευτυχώς, η ζωή προσφέρει πολλές ευκαιρίες για «μαθήματα» γύρω από το συγκεκριμένο θέμα.

Σύμφωνα με τον Bradberry, για να έχεις μεγαλύτερη επιτυχία θα πρέπει να σταματήσεις τις ακόλουθες 5 συμπεριφορές:

1.Σταμάτησε να κάνεις το ίδιο πράγμα και να περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δείχνουν πεπεισμένοι ότι αν συνεχίσουν να κάνουν το ίδιο πράγμα, κάποια στιγμή, θα υπάρξουν διαφορετικά αποτελέσματα. Η αλήθεια είναι πως το αποτέλεσμα θα είναι πάντα το ίδιο, όσο σκληρά και αν προσπαθείς. Εάν θέλεις διαφορετικά αποτελέσματα, θα πρέπει να αλλάξεις προσέγγιση, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό.

2.Σταμάτησε να λες «ναι»

Το κάθε «ναι» που λες σημαίνει «όχι» σε κάτι άλλο. Για παράδειγμα, αν πεις «ναι» στο να μείνεις περισσότερο χρόνο στη δουλειά, μεταφράζεται σε «όχι» σε κάποια άλλη δραστηριότητα ή μια βόλτα. Και, σύμφωνα με έρευνα, όσο μεγαλύτερη δυσκολία έχεις να πεις «όχι», τόσο πιο πιθανό είναι να αντιμετωπίσεις άγχος, εξάντληση, ακόμα και κατάθλιψη. Το «όχι» είναι μια ισχυρή λέξη που δεν θα πρέπει να φοβάσαι. Όταν μάθεις να λες «όχι», θα απελευθερώσεις τον εαυτό σου από περιττούς περιορισμούς και θα αφιερώνεις χρόνο και ενέργεια σε σημαντικά πράγματα.

3.Σταμάτησε να αμφισβητείς τον εαυτό σου

Η αυτοπεποίθηση παίζει τεράστιο ρόλο στο θέμα της επιτυχίας. Μερικές φορές η εμπιστοσύνη είναι το μόνο που χρειάζεται για να φτάσεις στο επόμενο επίπεδο. Το «κόλπο» είναι πως πρέπει να το πιστέψεις. Εάν αμφιβάλλεις με τον εαυτό σου, δεν θα υπάρξει κανένα θετικό αποτέλεσμα. Και η ψεύτικη αυτοπεποίθηση δεν φέρνει ποτέ τα ίδια αποτελέσματα.

4.Σταμάτησε να αναβάλεις πράγματα

Η αλλαγή είναι σίγουρα δύσκολη, όπως και η αυτοβελτίωση. Και το να αφήνεις κάτι για κάποια άλλη στιγμή, ή για αύριο, όταν οι καταστάσεις δυσκολεύουν, είναι εύκολο. Το αύριο όμως ποτέ δεν έρχεται και όλο αυτό είναι μια δικαιολογία που δείχνει ότι είτε δεν θέλεις πραγματικά να κάνεις κάτι, είτε θέλεις τα αποτελέσματα χωρίς τη σκληρή δουλειά που θα τα φέρει.

5.Σταμάτησε να πιστεύεις πως όλα θα έρθουν μόνα τους

Αν και είναι δελεαστικό να θεωρείς ότι όλα θα προχωρήσουν μόνα τους, η αλήθεια είναι ότι εσύ πρέπει να κάνεις τις καταστάσεις να λειτουργήσουν για να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μην περιμένεις από τον προϊστάμενό σου να παρατηρήσει πότε είσαι έτοιμος για μια προαγωγή και μην περιμένεις από τους άλλους να σταματήσουν να σε «προσπερνούν» όσο εσύ τους αφήνεις. Δεν πρόκειται όλα να επιλυθούν μόνα τους, με κάποιον μαγικό τρόπο. Πρέπει εσύ να αναλάβεις την ευθύνη για τον εαυτό σου.

Εάν θέλεις πραγματικά να πετύχεις, σταμάτησε να εστιάζεις τόσο πολύ σε αυτά που πρέπει να κάνεις και, αντ’ αυτού, δες όλα εκείνα που θα πρέπει να σταματήσεις να κάνεις.

Αρχική δημοσίευση από τον Χρήστο Κοτσακά στο epixeiro.gr.

Διάβασε ακόμα:

Πώς Θα Αυξήσεις Την Επαγγελματική Σου Αυτοπεποίθηση Σε Ένα Μήνα

9 Πράγματα Στα Οποία Πρέπει Να Πεις «Όχι» Στη Δουλειά

Ίσως σε ενδιαφέρει…

THRIVING BUSINESS//

Γιατί οι εργαζόμενοι παραιτούνται εντός των πρώτων 3 μηνών

ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ//

3 τρόποι για να διαχειριστείς όσα δεν μπορείς να ελέγξεις στη εργασία σου

ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ//

10 χρήσιμες συνήθειες που θα αυξήσουν την παραγωγικότητα σου

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης