ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

1η Μαρτίου 2020: Η ημέρα που αξίζει να θυμάσαι

Από σήμερα το Λουξεμβούργο γίνεται η πρώτη χώρα στον κόσμο, όπου τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα είναι δωρεάν για όλους.

01/03/2020! Όχι δεν γιορτάζουμε κάτι. Και όχι δεν είναι μία ακόμη Παγκόσμια Ημέρα. Θα σου πρότεινα όμως να θυμάσαι αυτή την ημερομηνία, καθώς (θα) είναι μία ημερομηνία σταθμός στην ιστορία. Γιατί; Γιατί το Λουξεμβούργο από την 1η Μαρτίου θα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα παρέχει στους πολίτες της τα μέσα μαζικής μεταφοράς εντελώς δωρεάν. Ναι καλά διάβασες! To free mobility ήταν στα σχέδια της κυβέρνησης από τον Οκτώβριο του 2018 και ήρθε η ώρα να γίνει πράξη. Πρόκειται για ένα κοινωνικό μέτρο με στόχο να κάνει τη ζωή των κατοίκων πιο εύκολη.

Πλέον, η κάθε μετακίνηση θα γίνεται πιο εύκολα καθώς οι επιβάτες δεν θα χρειάζονται πια εισιτήριο για να χρησιμοποιήσουν το τρένο, το λεωφορείο ή το τραμ. Το σκέφτεσαι; Τέρμα πια η ταλαιπωρία, οι ουρές για αγορά ή φόρτιση εισιτηρίου, τέρμα τα πρόστιμα στους παραβάτες και το καλύτερο; Εξοικονόμηση χρημάτων για όλους και λιγότερα αυτοκίνητα στους δρόμους. Επομένως λιγότερη κίνηση, λιγότερη ατμοσφαιρική ρύπανση, ένα καλύτερο περιβάλλον για όλους και μία χώρα με πιο ανθρώπινο πρόσωπο. Μία χώρα που φροντίζει όχι μόνο τους ανθρώπους της, αλλά και το μέλλον τους και το μέλλον των παιδιών τους. Μία χώρα που μας θυμίζει ότι ακόμα και ένα μικρό βήμα είναι αρκετό για να αλλάξει τη ζωή μας προς το καλύτερο. Μία τέτοια χώρα αξίζει να μιμηθούν και οι υπόλοιπες!

Διάβασε ακόμα:

Μικροβήματα: Η Μεγάλη Ιδέα Πίσω Από Τα Μικρά Βήματα

Η Χώρα Με Τα Λιγότερα Παιδιά Και Τους Περισσότερους Ηλικιωμένους

Ίσως σε ενδιαφέρει…

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Υπάρχει Έρωτας Με Την Πρώτη Ματιά;

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Μάθε Να Ξεχωρίζεις Τα Ασήμαντα Από Τα Σημαντικά, Όπως Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν

ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ//

Η Καλύτερη Συμβουλή Για Την Καριέρα Σου Από Τον Στηβ Τζομπς

Εγγραφή στο Thrive Newsletter

Thrive Global
Μην επιτρέπεις ποτέ το μέλλον να σε προβληματίζει. Θα το αντιμετωπίσεις, αν πρέπει, με τα ίδια όπλα της λογικής που σε εξοπλίζουν σήμερα εναντίον του παρόντος.

- Μαρκος Αυρηλιος

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης